dinitrol.dk Nyheder Dinitrol indfører landsdækkende billeddokumentation på rustbeskyttelse
Dinitrol indfører landsdækkende billeddokumentation på rustbeskyttelse

Det er de færreste bilejere, der ved, hvor meget der kræves, når en bil skal rustbeskyttes.

Samtidig er det svært for forbrugerne at gennemskue om rustbeskyttelsen er udført efter forskrifterne.Den uigennemsigtighed maner den landsdækkende kæde af rustbeskyttelsescentre, Dinitrol, nu til jorden med indførelsen af billeddokumentation ved førstegangs behandlinger på næsten alle 70 rustbeskyttelsescentre. Samtidig indføres det miljøvenlige Varm Voks sprøjtesystem successivt på alle centre.

- Selve det at sprøjte rustbeskyttelse på bilens vognbund og hulrum udgør kun en fjerdedel af hele rustbeskyttelsesprocessen. Adskillelse af diverse dækplader på vognbunden samt afmontering af inderskærme, er det vigtigste i hele processen og alfa omega for, om rustbeskyttelsen kan udføres effektivt. Det er de færreste forbrugere, der ved det, og med vores nye tiltag vil vi gerne vise, hvad forbrugerne får for pengene, forklarer teknisk chef hos Dinitrol, Mogens Vestergaard Hansen.

Bilejere modtager certifikat

Dinitrol udfører rustbeskyttelse efter nøje fastlagte arbejdsrutiner og kriterier, og her indgår bl.a. adskillelse af hjul, inderskærme, bundskjolde mm. Fremover vil bilejere ved alle førstegangs- behandlinger som noget nyt modtage fotodokumentation af bilens undervogn, hvor kunden kan se, at bilen har været adskilt og er rustbeskyttet efter alle forskrifter.

- Kvaliteten og omhyggeligheden hvormed arbejdet tilrettelægges og gennemføres skal være i særklasse. Det er umuligt for almindelige bilejere at se, om rustbeskyttelsesarbejdet er udført grundigt og korrekt, men da vi udfører rustbeskyttelse efter nøje fastlagte krav under Teknologisk Instituts kontrolordning, så har forbrugerne garanti for pengene, forklarer Mogens Vestergaard Hansen

Ifølge Mogens Vestergaard Hansen, så er billeddokumentationen også værdifuldt den dag bilejeren evt. vælger at sælge bilen, fordi det er muligt at få en bedre pris for bilen, hvis det kan bevises, at den har været behandlet modrust.

Ny miljøvenlig rustbeskyttelse

Samtidig med indførelsen er billeddokumentation er Dinitrol i gang med at introducere det nye Varm Voks sprøjtesystem, der er baseret på opvarmede, voksbaserede produkter. I dag bruger ca. halvdelen af Dinitrols centre Varm Voks sprøjtesystemet, men planen er, at i løbet af foråret 2012, så har stort set samtlige centre indført Varm Voks.

- Den helt store fordel ved Varm Voks systemet er på miljøsiden. Indholdet af opløsningsmiddel er mere end halveret. Det betyder, at man nu ligger markant under grænseværdierne i den nye EU-bekendtgørelse, forklarer Mogens Vestergaard.

Forlænget levetid

Hos Teknologisk Institut, der fører kontrol med danske rustbeskyttelsescentre via Danmarks eneste godkendte kontrolordning VKO-R, ser daglig leder af VKO-R Jan Helbo positivt på, at der nu er kommet mere voks i rustbehandlingen, fordi det er den bedste form for beskyttelse.
- Biler som i dag leveres til forbrugerne som værende galvaniseret eller påført zink på metaloverfladerne vil kunne forlænge levetiden på denne form for overflade, hvis der påføres et smidigt, rustbeskyttende lag på udsatte steder på især undervognen, siger Jan Helbo.

Teknologisk Institut gennemfører kvalitetskontrol på årligt ca. 600 indkaldte biler.

 
Skønhed kommer indefra

Find dit Dinitrol center

Find dit lokale Dinitrol centerFind dit lokale Dinitrol center med vores interaktive danmarkskort 

Nyhedsbrev

:

30 års garanti

Hent folderenHvis du ønsker ekstra sikkerhed for din bil, kan du på de fleste Dinitrol Centre få op til 30 års garanti.

 

Læs vores folder om dinitrol garanti.

Hent vores brochure

Download brochurenLæs vores brochure om dinitrol rystbeskyttelse.

Her kan du læse om alle de fordele der ved at bruge netop denne rustbeskyttelse. Samtidig får dugode råd til hvordan du selv kan være på forkant med rustudviklingen på din bil

Gør det selv

CARVi forhandler en lang række af "gør det selv" produkter som suplement til den egentlige dinitrol behandling.

Her kan du læse om produkter der passer netop dit behov.

Læs mere