dinitrol.dk Nyheder Tilbudssites snyder tusindvis af danske bilister med fup-rustbeskyttelse
Tilbudssites snyder tusindvis af danske bilister med fup-rustbeskyttelse
advarlsel_pas_p_falske_undervognsbehandlinger

Flere og flere uautorisrede rustbeskyttelsescentre forsøger at tjene hurtige penge ved at benytte Dinitrol navnet og logo, for derved at tilbyde Dinitrol kvalitetsbehandlinger til uhørt lave priser. Det lyder næsten for godt til at være sandt - og det er det også!

De populære tilbudssites som bl.a. Dagensbedste, Savemyday og Deal.dk sælger jævnligt deals på undervognsbehandlinger til under 2.000 kroner. Men bilejerne bliver typisk taget grundigt ved næsen. Det viser en række kontroller, som FDM og Teknologisk Institut har udført på biler, der er blevet 'rustbeskyttet' via tvivlsomme leverandører til de populære tilbudssites. Tusindvis af bilister kører nu vinteren i møde uden rustbeskyttelse.

Bilister kører rundt med falsk tryghed

Hos Teknologisk Institut har man testet en af de biler, der er rustbeskyttet på et tysk autoværksted i forbindelse med et tilbud på 1.600 kr. for en ægte Dinitrol-behandling på Deal.dk. Og konklusionen er rystende læsning. Langt den overvejende del af køretøjets hulrum på såvel den øverste del af køretøjet som døre, stolper, front og bagklap, baghjørner i bagagerum, længde- og tværvanger i motorrummet, har ikke fået tilført rustbeskyttende produkter.

Læs artikel fra Politiken om tilbud fra savemyday

- Den udvendige bundplade har fået tilført rustbeskyttende produkt, som ikke vurderes at tilføre nogen form for rustbeskyttende værdi, da den anvendte behandlingsform ikke er den rette. Desuden er udførelsen tilfældig og med manglende kvalitet og ensartethed. Samtlige stikprøvekontrollerede hulrum på den udvendige vognbund som vanger, forbro og bagbro, bærearme, bagpanel og forpanel, bagvanger i hjulkasserne er generelt mangelfuldt behandlet eller helt uden rustbeskyttende produkt, lyder konklusionen fra en rystet Jan Helbo hos Teknologisk Institut, der fører kontrol med danske rustbeskyttelsescentre.

Opdagede snyd ved tilfældighed

Susanne Hjortlund fra Taastrup er en af de uheldige bilister, der havde taget imod et tilbud fra Savemyday.dk (også tilbudt på: dagensbedste.dk, byensscoop.dk og menuspot.dk) og fået rustbeskyttet sin bil. Hun var lidt mistænksom overfor det billige tilbud på knap 2.000 kroner, så hun ringede til værkstedet for at sikre sig og fik at vide, at de brugte Dinitrol, og at de blot havde sat prisen lavt for at have noget at lave i sommerperioden.

I forbindelse med et hjulskift opdagede hun, at hjulkassen ikke så ud til at have fået rustbeskyttelse. Hun tog derfor kontakt til FDM, der via en rustbeskyttelseskontrol bekræftede hendes mistanke. Bundpladen var blevet sprayet med et tyndt lag af en sort substans, der ifølge FDM-værkstedet ikke havde noget med Dinitrol at gøre, og resten af bilen var ikke rustbeskyttet.

Se indslag fra TV Syd om falske Dinitrolbehandlinger i Tyskland købt hos deal.dk

Se opfølgende indslag om forsat snyd med undervognsbehandlinger i Tyskland

- Jeg er temmelig rystet over, at de forskellige tilbudssites ikke tjekker leverandørerne, inden de sælger så dyre deals. Nu har jeg med min FDM-rapport i hånden fået mine penge tilbage, så jeg er blevet behandlet ordentligt af Dagensbedste. Men det er jo et tilfælde jeg fandt ud af snyderiet. Der er sikkert mange, der kører rundt og tror, at deres bil er undervognsbehandlet. Jeg vil opfordre dem til at få tjekket deres bil og forlange deres penge retur, hvis de er blevet snydt, siger Susanne Hjortlund.

Klage skal ske til tilbudssites

Hos Dinitrol i Danmark har man ikke helt styr på omfanget af svindel med Dinitrol-behandlinger, men man opdager hele tiden nye tilfælde, og derfor frygter man, at bilister i tusindvis kører rundt i biler med mangelfuld rustbeskyttelse. Og i mange tilfælde er det heller ikke et Dinitrol-produkt, der er benyttet til behandlingen.

Som udgangspunkt er det den, der modtager betaling fra dig som forbruger, der har ansvar for, at man får, hvad man har betalt for. Du skal altså klage til kuponudbyderen. Dette princip er fastslået i en lang række sager i Forbrugerklagenævnet.

- For at sikre andre bilejere mod lignende fuptilbud fremover opfordrer vi bilejerne til at tjekke på www.dinitrol.dk, inden de siger ja til et lignende tilbud. Her kan de se, om det enkelte center er medlem af Dinitrol-kæden. Når et center er med i Dinitrol-kæden, er man automatisk tilknyttet Danmarks skrappeste kontrolordning under Teknologisk Institut, hvor vi udfører rustbeskyttelse efter nøje fastlagte krav. Så har forbrugerne garanti for pengene, forklarer Bjarne Christensen.

De uheldige danskere, der evt. er blevet snydt for en Dinitrol-rustbeskyttelse har mulighed for at få efterset deres bil gratis og få tilbudt en pris på en ægte Dinitrol-behandling samt udbedring af eventuelle skader. De skal via www.dinitrol.dk tage kontakt med det center, der er tættest på og forklare omstændighederne.


 
Skønhed kommer indefra

Find dit Dinitrol center

Find dit lokale Dinitrol centerFind dit lokale Dinitrol center med vores interaktive danmarkskort 

Nyhedsbrev

:

30 års garanti

Hent folderenHvis du ønsker ekstra sikkerhed for din bil, kan du på de fleste Dinitrol Centre få op til 30 års garanti.

 

Læs vores folder om dinitrol garanti.

Hent vores brochure

Download brochurenLæs vores brochure om dinitrol rystbeskyttelse.

Her kan du læse om alle de fordele der ved at bruge netop denne rustbeskyttelse. Samtidig får dugode råd til hvordan du selv kan være på forkant med rustudviklingen på din bil

Gør det selv

CARVi forhandler en lang række af "gør det selv" produkter som suplement til den egentlige dinitrol behandling.

Her kan du læse om produkter der passer netop dit behov.

Læs mere